top of page
Zoeken
  • Delidaele

Wist-je-datjes over heerlijke olijven

1. Wist je dat olijven vruchten zijn?

Een olijf is geen groente, maar wel een fruitsoort. De olijfboom is een prachtige boom en hij levert je bovendien ook nog eens heerlijke vruchten op. Olijven zijn niet rechtsreeks eetbaar van de boom, dan zijn ze van net iets te bitter en te hard. Als je de olijven twee weken lang in het water laat weken en het water elke dag ververst, kan je na een week of twee smullen van de sappige olijven.


2. Er bestaan ongeveer 20 soorten olijven

De meeste olijfbomen die olijven produceren groeien rond de Middellandse Zee, omdat het klimaat daar ideaal is om voldoende, kwaliteitsvolle olijven te produceren.


3. Olijfolie de gezondste olie is die er bestaat

Wil jij iets bakken in de pan? Smijt dat pakje boter dan maar in de vuilbak en laat die andere plantaardige oliën maar aan de kant staan. De Meest aardige van alle plantaardige oliën is namelijk de olijfolie.


4. Olijven goed zijn voor je hersenen

Olijven bevatten heel veel stoffen die een goede werking van het geheugen stimuleren. Zowel antioxidanten en fytonutriënten mogen hier de lof voor krijgen. Regelmatig wat olijven op het menu zetten, zou zelfs geassocieerd worden met een gezonder brein op later leeftijd met als bijgevolg een verkleinde kans op geheugenaandoeningen zoals Alzheimer hebben.


5. Ze hebben een ontstekingsremmende werking

Naast antioxidanten en fytonutriënten bevatten olijven ook veel polyfenolen. Polyfenolen is een vorm van antioxidanten die je uit voeding kan opnemen. Deze hebben een ontstekingsremmend effect op je lichaam. Zo heb je minder last van ontstekingen in je gewrichten, minder pijn, ben je minder vaak ziek en zullen ook wondjes op je huid sneller genezen.


Deli005 | Groene olijven in de olijfolie 4.5kg

Deli006 | Zwarte olijven in de olijfolie 4.9kg202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De ideale studenten snack!

Studentenhaver is een gezonde combinatie van noten, zaden en gedroogd fruit, dat perfect is wanneer de vermoeidheid toeslaat. Het is een gezond tussendoortje voor studenten tijdens de blok of examenpe

Comentarios


bottom of page