Zoeken
  • Delidaele

Tapenade van groene olijven

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020


De lente komt er aan, binnenkort wordt er opnieuw lustig gebarbecued. Wat denk je van een heerlijke tapenade bij de apero?


Dit heb je nodig:

  • Gemengde olijven in provençaalse kruidenolie (1 portie = 16stuks)

  • 6 ansjovisfilets

  • een teentje knoflook

  • een lepel Provençaalse kruiden

  • een geutje olijfolie

  • peper & zout

  • geroosterd brood


Ga aan de slag:

  1. Maal de olijven fijn in een vijzel of hakmolentje met 6 ansjovisfilets, een teentje knoflook en 1 kleine lepel Provençaalse kruiden.

  2. Giet er beetje bij beetje wat olijfolie bij tot de tapenade de gewenste dikte heeft.

  3. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de tapenade met kleine sneetjes geroosterd brood.


Smakelijk!


Deli002 | Groene olijven in Provençaalse kruidenolie - 4,5kg

Deli010 | Lookteentjes in kruidenolie - 2,5kg


#tapenade #groeneolijven #tijdvoorapero #lenteinzicht #firstqualitydelicatessen #handmadeinbelgium

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Studentenhaver is een gezonde combinatie van noten, zaden en gedroogd fruit, dat perfect is wanneer de vermoeidheid toeslaat. Het is een gezond tussendoortje voor studenten tijdens de blok of examenpe